lauantai 18. tammikuuta 2014

Starry night

002 008 003       Eilen illalla kokosin luuni sohvan pohjalta ja raahauduin ulos kuvaamaan siitä huolimatta, että lämpömittari näytti reilusti liikaa negatiivisia astelukuja. Puin päälleni puolet vaatekaappini sisällöstä ja pakotin pikkuveljen tuonne pimeyteen seurakseni, toisin sanoen mörönsyötiksi.
      Ihme ja kumma taivaalla ei näkynyt yhtään pilviä, joten mun suunnitelma tähtitaivaan kuvaamisesta oli enemmän kuin ajankohtainen. Kunnes joka puolella loistavat valot pilasivat kaiken. No, eivät nyt aivan, mutta tuolla hetkellä toivon asuvani niin kaukana kaikista keinovalon lähteistä kuin mahdollista. Sen vielä kestää, että katuvalot tässä lähistöllä sammuvat kahdeltatoista yöllä ja sen jälkeen kuvaaminen voisi sujua paremmin. Ellei joku torvi olisi halunnut tämän, kaupungiksiko ne tätä sanovat, ABC:n valojen loistavan Etelämantereelle asti. Luuliko ne tosissaan, että pingviinejä kiinnostaisi?
    Onneksi kuvissa nyt sentään muutama tähti näkyy ja kuukin oli nättinä eilen. Ensi kerralla pitänee etsiä paikka, jonne edes nuo Alavuden ABC:n valot eivät loista.

Wuhuu, enää 35 päivää hiihtolomaan! Sanokaa etten ole ainut, joka jo laskee päiviä seuraavaan lomaan? :-)

6 kommenttia: