maanantai 14. elokuuta 2017

Mansikkakriisi

IMG_2042 Viime kesänä tuli ostettua mansikoita ihan surkean vähän, mikä osaltaan johtui ylipäätään todella surkeasta sadosta. Päätin jo silloin, että seuraavana kesänä sitten herkutellaan mansikoilla oikein olan takaa. No, ollaanhan me taidettu jopa kaksi puolen kilon rasiaa ostaa tänä kesänä. Huokaus.

Tiedättehän, kun aikaisin keväällä ja sitten taas syksyn tullen alkaa raastava meuhkaus auton renkaiden vaihdosta. Elin siinä toivossa, että näin kesällä saisin elää rauhassa tuollaiselta kuluttavalta jauhamiselta ja vaahtoamiselta, mutta epäonnekseni tajusin, että kesäisin tuo samankaltainen päivittely alkaa aiheesta "mansikkalaatikko ja sen pakastaminen".
    Toisaalta mä haluan yrittää ymmärtää, onhan se minunkin mielestäni kiva, että pakastimesta löytyy talviaikaan marjoja, kun niitä ei tuoreina silloin saa. En silti koe olevani vielä siinä iässä, että minun tarvitsisi saada harmaita hiuksia mansikkalaatikon hankkimisesta edulliseen hintaan. Meidän suhteen toinen osapuoli on kuitenkin ottanut tämän aivan sydämenasiakseen, ja läpi kesän on aiheesta käyty keskustelua. On kauhisteltu liian korkeaa hintaa ja odotettu sen tippumista. On luettu niinkin luotettavasta lähteestä kuin Iltasanomat, että milloin se paras mansikkakausi oikein alkaa. On yritetty ostaa edelleen aivan ylihintaista mansikkalaatikkoa, koska Iltasanomat uhkaa mansikkakauden olevan vähitellen lopuillaan. On haukuttu minut mennen, tullen ja palatessa, koska en anna ostaa ylhintaista mansikkalaatikkoa ja tämän takia jäämme nyt ilman pakastemansikkaa. Kyllä sitä alkaa tuntea itsensä vanhaksi, kun tällaiset ovat kinastelun aiheet meidän parisuhteessa nykyään.

Lopulta kuitenkin koitti se päivä, kun se laatikko vihdoin kannettiin kaupasta kotiin, ja kyllä oli pojalla tyytyväinen ilme naamalla, haha. Nyt on mansikkaa talveksi ja pakastin taas hetken aikaa aivan tupaten täynnä. Jätettiin me osa naposteltavaksikin, koska vaikka pakastemarjoja on hyvä olla talven varalle, niin kyllähän ne suomalaiset marjat parhaita ovat ihan tuoreeltaan!

Mansikkakriisi tälle kesälle selätetty. Nyt pieni hengähdystauko ennen kuin talvirenkaiden vaihto alkaa tulla ajankohtaiseksi (tai ainakin siitä pitää alkaa jo repimään stressiä ja pohtia päivittäin, että vaihtaako vai ei). IMG_2064
Ps. Älkää ymmärtäkö väärin, kyllä mä tuota toista rakastan. <3 Luojan kiitos se ei kirjoita blogia kaikista mun vouhotuksista.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti