maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulu tulee

IMG_1860
    Monenmoista pientä ja vähän suurempaakin puuhastelua riittää tässä vielä ennen kuin päästään jouluaattoon. Me ollaan leivottu pipareita itsetehdystä taikinasta, ja eilisen päivän mä sitten koristelin niitä pipareita. Joululahjat on suunnilleen kaikki ostettu ja paketoitukin. Tänään ryhdyttiin porkkana- ja perunalaatikon tekoon, saa nähdä kuinka ensikertalaisten käy.
     Joulusiivoukset ovat vielä vähän vaiheessa, mutta eiköhän me ehditä. Mehän ei kumpikaan edes vietetä joulua täällä meidän omassa kodissa, mutta on se silti kiva siivota täälläkin ja laittaa paikat kuntoon jouluksi.
IMG_1905 IMG_1795 IMG_1816
     Vietettiin koko viime viikko mun kotona Alavudella. Oli aivan ihanaa, kun pystyi kerrankin olemaan siellä vähän pidempään, ja ehti rauhassa nähdä sukulaisia ja viettää aikaa heidän kanssaan. Vaikka mua harmittaa todella paljon, etten voi viettää joulua mun poikaystävän kanssa, niin en silti pysty luopumaan omista jouluperinteistäni. Olen niin tottunut siihen, että jouluna ympärillä häärii paljon ihmisiä ja hulinaa riittää, etten osaisi kuvitella itselleni pelkästään ydinperheen kesken vietettyä joulua, jollaista poikaystäväni jää viettämään tänne oman perheensä kesken. 
      Kieltämättä se on jotenkin todella hankalaa ratkaista tätä joulunviettokuviota, kun perheet asuvat niin kaukana toisistaan. Sen lisäksi molemmilla on perheessä omat jouluperinteensä, joihin on totuttu, ja joista tykätään, eikä niitä sen vuoksi haluttaisi muuttaa. Siksi siis tänäkin vuonna vietämme jouluaaton erillään, mikä ei sekään ole aivan täydellinen ratkaisu, koska sitä haluaisi olla lähellä kaikkia rakkaitaan. Erityisesti omaa rakastaan. Onko muilla pareilla samoja vaikeuksia? Miten ne on teillä ratkaistu?
IMG_1859 IMG_1778 IMG_1839 IMG_1921 IMG_1885 IMG_1924
    Vielä viisi yötä täytyisi malttaa odottaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti