maanantai 1. toukokuuta 2017

1st of May

IMG_1027 Mun vapunviettoon on kuulunut yhtä sun toista. Perjantaina saatiin tänne yövieraita tuolta kaukaa Pohjanmaalta. Heidän kanssaan käytiin perjantai-iltana katsomassa vihdoin uusin Fast & Furious -leffa, ja voi pojat kun se olikin hyvä! Itselläni oli tottakai suuret ennakkoluulot ja olin monesti mutissut sitä, ettei mun mielestä kyseistä sarjaa olisi enää tarvinnut jatkaa. Tämä siksi, että no, kaikki me tiedetään mitä tapahtui elokuvissa aika keskeisessä roolissa olleelle näyttelijälle. Toisaalta myös tykkäsin todella kovasti seitsemännen elokuvan lopusta, ja se olisi mielestäni ollut arvoisensa päätös tuolle elokuvasarjalle. Loppujen lopuksi kuitenkin ihan kiva, että fanit pääsivät nauttimaan vielä tuosta kahdeksannesta osasta. Olihan ne erikoistehosteet toki hienoja, mutta kyllä siitä elokuvasta sai paljon irti myös tällainen enemmän romanttisten hömppäelokuvien ystävä.

Lauantaina vedin taas työreleet päälle, ja suuntasin iltavuoroon. Se osoittautui aika kamalaksi, sillä jostain syystä ihmisiä oli todella paljon liikkeellä ja kiirettähän se aina sellaisina päivinä pitää. Työvuoron päätyttyä ei mieltä lämmittänyt sekään, että ulkona oli maa valkoisena, ja lisää satoi taivaan täydeltä. Siinä lumen ja rännän sekaisessa pyryssä minä sitten kävelin kotiin. Kotiin päästyäni hiukset näyttivät siltä, kuin olisin juuri tullut suihkusta, ja kaikki ulkovaatteet olivat myös läpimärkiä. Lenkkareiden hörpättyä matkalla jääkylmää loskavettä sisäänsä, oli tunne mitä mahtavin, kun sai vetää jalkaansa kuivat sukat.

Lauantaisen lumisateen myötä vähän epäiltiin, päästäänkö ollenkaan sunnuntaipäivälle suunnitellulle piknikille. Sää ei näyttänyt lupaavalta, mutta koska sisukkaita suomalaisia ollaan, niin lähdettiin sinne siitä huolimatta. Tuolla me sitten tuulen tuiverruksessa värjöteltiin kertakäyttögrillin äärellä, ja yritettiin pysyä lämpiminä. Kieltämättä tämänpäiväinen auringonpaiste olisi ehkä ollut vähän mieltäylentävämpi pikniksää, mutta minkäs teet, kun piknikseuran täytyi tänään jo suunnata takaisin lakeuksille.
     Ehdittiin me kuitenkin tänään pyörähtää vielä ennen heidän junan lähtöään autolla Kaivarissa katselemassa ihmisten vappumeininkejä. Kyllä oli muuten populaa liikkeellä! Mutta mikäs siinä ollessa, kun tämä vappusää yllätti yhtäkkiä meidät kaikki, ja osoittautui näinkin nätiksi.
     Huomenna täytyy palata taas työntouhuun, mutta tänään vielä nautitaan auringosta, munkeista, simasta ja yleisestä hyvästä fiiliksestä.

Oikein hauskaa vappua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti